NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, patates fiyatlarındaki artışın, aracılardan kaynaklandığını belirtti.

Altınışık, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde medyada patates fiyatlarının artmasıyla ilgili çıkan haberler nedeniyle üreticilerin zan altında kaldığını söyledi.

Türkiye'nin patates ihtiyacının yüzde 50'sini Nevşehir ve Niğde'den karşıladığını bildiren Altınışık, "Üreticilerin patates stoğu yaptığı iddiaları kesinlikle doğru değil. Nevşehir’de patatesin depo çıkış fiyatı 2 lira ile 2,60 lira arasında değişmekte. Söylenildiği gibi üretici elindeki patatesi 4-5 lira gibi fiyatlara satmıyor" diye konuştu.

Üreticiler olarak ulusal medyada çıkan haberlere şaşırdıklarını aktaran Altınışık, şunları kaydetti:

"Nevşehir'deki üreticiler söylenildiği gibi stok yaparak fırsatçılık yapmıyor. Ödemiş ve Adana bölgesindeki patates hasadının gecikmesi nedeniyle bölgemizdeki depolardaki patates stokları eritildi. Ancak bu bölgelerdeki hasat gerçekleşinceye kadar Türkiye'ye yetecek patates elimizde mevcut. Bu konuda endişeye gerek yok. Üreticimizin elindeki patatesleri isteyen kim varsa gelsin 2 ila 2,60 liraya alsın. Kimse üreticileri suçlamasın. Patates 5 liraya satılınca parayı aracılar kazanıyor."