ANKARA (AA) - Ankara'da yaklaşık bir yıl önce hayvansever iki arkadaş tarafından oluşturulan "Patili Köy"de yaşayan 250 sokak köpeği destek bekliyor.

Orta İmrahor köyü mevkisindeki ormanlık alanda gönüllüler tarafından oluşturulan kulübelerde, farklı cins ve büyüklükteki 250 sokak köpeği yaşıyor.

Köpeklerin beslenmesi, bakımı, tedavileri ve temizlikleri gönüllü hayvanseverler tarafından yapılıyor. Doğal yaşam alanında gönüllüler tarafından oluşturulan kulübelerde yaşayan sokak köpekleri, ziyaretçilerine sevgi gösterisinde bulunuyor.

Sokak hayvanlarıyla 5 yıldır ilgilenen hayvansever Canan Kapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Patili Köy"de 250 sokak köpeğinin bakımını yaptıklarını söyledi.

Hayvansever arkadaşı Volkan Koç ile sahipsiz köpekleri beslediklerini aktaran Kapan, "Evinde hayvan besleyen iki insandık, sonrasında İmrahor köyünde hayvanların mağdur olduğunu gördük. Orada yaklaşık 40 köpek vardı. Günlük iki paket mamayla kendi halimizde onları besliyorduk. Besleme yaptığımızı görenlerin buraya bıraktığı köpek sayısı her geçen gün arttı" dedi.

Kapan, bulundukları bölgenin trafik kazalarına karşı tehlikeli olması nedeniyle daha güvenli yer arayışına girdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığından yer istedik, bize bu alanı tahsis ettiler, 1 yıldır buradayız. Hayvan sayımız arttığı için böyle büyük bir yer kurduk ve ismine Patili Köy dedik. Ankara'da doğal yaşam alanı diyebileceğimiz ilk yerlerden biri. Patili Köy'de 250 hayvanımız var. Orman içerisinde yaşamaları çok zor. Sokak köpeği olmak çok zor, çünkü açık alandalar her an her şeyi yaşayabilirler, güvenlikleri yok. Biz çok geniş bir alanda telle çevrili, güvende olabilecekleri bir yer istiyoruz."

-"Her gün 5 saat besleme yapıyoruz"

Sosyal medyadan hesap açarak gönüllü ve hayvanseverlerden mama desteği istediklerini aktaran Kapan, sokak köpeklerine daha fazla destek verilmesini beklediklerini dile getirerek, "Hayvanseverlerin yardımlarıyla köpeklere günlük yaklaşık 500 lira maliyetli 15 kilogram mama veriyoruz ancak zaman zaman bu ihtiyaca yetişmekte zorlanıyoruz. Hayvanseverlerden daha fazla destek bekliyoruz" diye konuştu.

Hayvanseverlerin desteğiyle her gün 5 saat köpekleri beslediklerini anlatan Kapan, "Hafta sonu arkadaşlarımız gelip bize destek veriyor. Bu hafta kulübe temizliğimiz vardı. Her hafta bir etkinliğimiz ve çalışmamız oluyor" ifadelerini kullandı.

Patili Köy"e her hafta sonu gelerek hayvanları sevdiğini ve bunun çok güzel bir duygu olduğunu belirten 11 yaşındaki Doğa Ömeroğlu da "Hem onlar mutlu oluyor hem de ben mutlu oluyorum. Burada hayvanlara yemek veriyoruz, seviyoruz, sonra kulübelerini temizliyoruz, su kaplarını dolduruyoruz. Her pazar geliyorum. Kardeşim yok, bunlar kardeşim gibi oluyor" dedi.