KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde belediye, kapalı pazar yerinin çatısına 756 kilovatlık güneş enerjisi santrali kuracak. 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım Beyazıt kapalı semt pazar yerinin çatısına güneş enerjisi santrali kurulacağını ve buradan elde edilecek enerjinin pazar yerinin ısıtma ve aydınlatılmasında kullanılacağını belirtti.

İlk defa pazar yerinde güneş enerjisinden elektrik üretileceğini vurgulayan Büyükkılıç, "Güneş enerji santrallerini belediyeye ait tüm pazar yerleri, sosyal ve spor tesisleriyle zabıta ve atölye binalarına kurmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Güneş enerjisinden elektrik üreterek hem ekonomiye hem de belediye bütçesine katkı sağlanacağına işaret eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Melikgazi Belediyesi olarak enerji tasarrufuna ve doğal kaynakların kullanımına büyük önem veriyoruz. Özellikle dışarıdan satın alınan enerjinin ülke ekonomisinde ne kadar büyük payının olduğunu biliyoruz. Bu nedenle güneş ve rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretiminin yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu çerçevede ilk kez belediye olarak abdesthanelerde güneş enerjisi ile sıcak su kullanımını sağladık. Şimdi de Yıldırım Beyazıt pazar yerinde güneş enerjisinden aydınlatma ve ısınma için elektrik enerjisi elde edeceğiz. Böylece pazar yerinde kullanılan elektrikten tasarruf ederek belediye bütçesine katkı sağlayacağız."

Pazar yerinin çatısına ilk etapta 756 kilovatlık güneş enerjisi santrali kuracaklarını bildiren Büyükkılıç, "Bilindiği üzere ilçemizdeki semt pazar yerleri çok amaçlı kullanılmaktadır. Haftanın bir günü semt pazarı olarak kullanılan bu yerler haftanın diğer günlerinde otopark, basketbol sahası, toplantı yeri ve kurban bayramlarında kesim yeri olarak kullanılmaktadır. Güneş enerji santralini bu yıl sonuna kadar hizmete sunacağız" ifadelerine yer verdi.