Atatürk Havalimanı’ndan Frankfurt’a gidecek yolcular, Lufthansa Hava Yolları’nda çalışan pilotların iş bırakma eylemleri nedeniyle uçuşlar iptal edilince mağdur oldu. Yeni bilet almak için saatlerdir sırada bekleyen yolcular uzun kuyruk oluşturdu.

Alman Pilotlar Sendikası Cockpit’in sabah saat 06.00’da iş bırakma eylemine gitmesi, Lufthansa Hava Yolları’nın İstanbul’dan Frankfurt’a olan karşılıklı seferlerini de etkiledi. Seferlerin karşılıklı iptal olması nedeniyle Lufthansa Hava Yolları’nın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde ki bilet satış ofisinde uzun kuyruklar oluştu. Frankfurt’a gidecek olan yolcular 17.45’teki uçuşun iptal olduğunu öğrenince yeni bilet almak için sıraya geçti.

Yeni bilet için uzun kuyruk oluşturan yolcular, grevden dolayı mağdur olduklarını dile getirdi. Yolculardan Hale Marangozoğlu, “Eşimle birlikte aktarmalı olarak Frankfurt oradan da Amsterdam’a uçacaktık. Buraya geldik saat 12’den itibaren burada bekliyoruz. Henüz hiçbir bilgimizde yok. 1 saattir aynı yerdeyiz kuyrukta. Uçuşumuz iptal oldu. Görevlilerle görüşüyoruz herkese uçuş ayarlamaya çalışıyorlar. Almanya’da grev varmış grevden dolayı bekliyoruz. Tabi ne olacak bilmiyoruz” dedi.

3 saattir havalimanında yeni bilet için beklediklerini söyleyen Erdal Eren ise, “Benim uçuşum 17.45’te. Almanya’dan babam aradı beni, ‘burada grev var’ diye. Kimse bizi bilgilendirmedi. 3 saattir grevden dolayı burada bekliyoruz. Birçok insan da gitti. Mağdur durumdayız burada” şeklinde konuştu.