ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Pek çok şehirde su problemi vardı, 76 şehrin suyunu kökünden çözdük, şu anda 2060 yılına kadar su var" dedi.

Polatlı Devlet Hastanesinin açılışı ve Gökpınar Barajı'nın temel atma töreninde konuşan Eroğlu, barajın 60 yıldır hasretle beklendiğini söyledi.

Gökpınar Barajı'nın Polatlı'ya yılda 25 milyon metreküp su vermesinin planlandığını bildiren Eroğlu, "Sakarya başının memba suyu kalitesinde su gelecek. 2060 yılına kadar Polatlımız artık memba suyu içecek. Gerek Eskişehir'deki bazı köyler, gerekse Polatlı'daki yaklaşık 26 köyün sulama suyu temin edilecek. O kadar bereketli ki yılda yaklaşık olarak 42 milyon lira buradan Polatlılı çiftçimizin cebine ilave bir zirai gelir olarak gelecek" dedi. 

-"Gerede'den Ankara'ya da su getireceğiz"

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının son 12 yılda muazzam tesislerin yapımına imza attığını anımsatarak şunları kaydetti:

"Pek çok şehirde su problemi vardı, 76 şehrin suyunu kökünden çözdük, şu anda 2060 yılına kadar su var. Ankaramızın su problemi, aslında 2035 yılına kadar su problemi yok ama bizim için 2035 yılı hedef değil, Ankaramızın da 2060 yılına kadar suyu mutlaka olsun diye Gerede'den dünyanın en uzun 33 kilometrelik bir tüneli ile Ankara'ya da su getireceğiz."

"Başlattıkları gelenek nedeniyle" barajın yapımını üstlenen müteahhit Cihaner Öztürk ile tesisin teslim tarihi konusunda pazarlık yaptıklarını aktaran Eroğlu, "Barajın 10.10.2017 tarihinde saat 13.59'da bitmesi için anlaştıklarını, aksi takdirde müteahhidin Polatlı'ya 12 derslikli bir okul yaptıracağını" söyledi. 

Açılışı yapılan Polatlı Devlet Hastanesinin de "hayırlı olmasını" dileyen Eroğlu, Sağlık Bakanlığının hizmetleri ile destan yazdığını, Türkiye'de artık isteyen herkesin, istediği hastanede muayene olabildiğini ve istediği eczaneden ilacını alabildiğini vurguladı. 

Bakan Eroğlu, konuşması sırasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu telefonla aradı. Törene katılanlara telefon aracılığıyla seslenen Müezzinoğlu, Polatlı Devlet Hastanesinin "hayırlı olması" temennisinde bulunarak "Modern son teknolojiyle donattığımız, servisleriyle bu ilçeye yakışan bir hastane yaptık. Hastane derdine derman arayanlara şifa olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın da katılımıyla Polatlı Devlet Hastanesinin açılışı yapıldı ve Gökpınar Barajı'nın temeli atıldı.

Yetkililer daha sonra, Polatlı Devlet Hastanesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

(Bitti)