ANKARA (AA) - Polatlı Ticaret Borsasında (PTB) 2015 yılı hasat dönemi ilk arpasının kilogramı 3 liradan satıldı.

Sincan'a bağlı Bacı Mahallesi'nden İsak Aşık’ın ürettiği arpanın 500 kilogramlık kısmı 3 TL'den, geriye kalan 13 bin 500 kg’lık kısmı ise 0,66 TL’den müşteri buldu.

Borsada hasat döneminde üretilen ilk arpanın açık artırma işlemini, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya gerçekleştirdi.

Yıldızkaya, yaptığı açıklamada, "Harmanımızın hayırlı olmasını diliyorum. Mevla yüzümüze baktı. Bereketini, rahmetini bolca verdi. İnşallah bu, ürüne de yansır. Çiftçimiz mutlu olur, yüzü güler. Ama tabii ki siz tüccarlar da kazançlı çıkar" dedi.

Borsa Başkanı Yahya Toplu ise yılın ilk arpasının 25 dönümlük bir arazide dönüm başına 550 kilogram hasat edildiğini ve 112,1 rutubetli standartlara uygun bir arpa olduğunu belirterek, "2015 yılı hasat döneminin ülkemiz ve üreticilerimiz için bol bereketli, tüccarlarımız için bol kazançlı bir yıl olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

 Hasat döneminin ilk arpasını üreten İsak Aşık da "Bu sene ürünler çok güzel. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. Çiftçinin yüzü inşallah bu sene gülecek. Allah bin bereket versin" dedi.