KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde polis, Kıbrıs gazisi Ramazan Özkan'ı, telefonda kendisini "polis" olarak tanıtan kişinin hesabına para yatırmaktan, ilginç bir yöntemle kurtardı.

Akburun Mahallesi'nde yaşayan 62 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Ramazan Özkan, telefonda kendisini "polis" olarak tanıtan ve bir operasyon için 4-5 bin lira para isteyen kişinin hesabına para yatırmak için evinden çıktı.

Üzeyir Özkan, babasının telefonunun sürekli meşgul olması üzerine telefon dolandırıcılarından şüphelenerek, durumu polise bildirdi.

Ekipler, ilçe merkezindeki tüm banka şubelerine giderek Özkan'ı bulmaya çalıştı. Ancak sonuç alamayan polis, Özkan'a ulaşmak için ilginç bir yöntem kullanmaya karar verdi.  

-Megafonla ismini anons ettiler

Polis ekipleri, ilçeyi dolaşarak, halkın yoğun olduğu yerlerde ismini anons ederek, Razaman Özkan'a ulaşmaya çalıştı. Bu yöntem sayesinde ismini duyan Özkan, polis ekiplerinin yanına gelince, gerçeği öğrendi.

Dolandırılmaktan kurtarılan Özkan, gazetecilere, kendisini polis olarak tanıtan kişinin, bir operasyon için 4-5 bin lira para talebinde bulunduğunu söyledi.

Ancak bankada parası ve hesabının olmadığını belirtince, dolandırıcıların kendisini kuyumculara yönlendirdiğini aktaran Özkan, şunları anlattı:

"Kuyumcuya giderek, çiftçi kartıyla istenilen parayı temin etmeye çalıştım. Kuyumcu veremeyeceğini söyleyince arkadaşlarımdan borç alıp istenilen hesaba yatıracaktım. Polis ekipleri bana ulaşınca, dolandırılmak istendiğimi fark ettim."