ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, telefonda kendilerini savcı olarak tanıtıp, hesabının ele geçirdiğini söyledikleri kişiyi, "terör örgütünden kurtarma" vaadiyle dolandırmak isteyen 2 kişi, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.  

İddiaya göre, kendisini savcı olarak tanıtan H.B ve M.B, cep telefonundan ulaştığı M.S'ye (60), banka hesabını terör örgütünün ele geçirdiğini, teröristlerin yakalanmasına yardımcı olması için evindeki altın ve paraları kendilerine vermesi gerektiğini söyledi. 

Bunun üzerine M.S, evindeki yaklaşık 8 bin lira değerindeki ziynet eşyasını poşet içine koyup şüphelilerin tarif ettiği Odunpazarı'ndaki Alaaddin Park'a geldi.

Bu sırada parkta bulunan dolandırıcılık suçlarına karşı kurulan özel polis ekibi, müşteki M.S'nin hareketlerinden şüphelenerek yanına gitti. M.S, yanına gelen polislere telefonda kendini savcı olarak tanıtan kişilerle görüştüğünü ve elindeki poşette bulunan ziynet eşyalarını onların istediği yere bırakacağını anlattı.

M.S'ye dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya olduğunu söyleyen polis ekipleri, M.S'den poşeti şüphelilerin istediği yere bırakmasını istedi.

Çevrede güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, poşeti almaya gelen H.B ve M.B'yi suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.