BİTLİS (AA) - Hasköy'de trafik kazasında şehit olan 2 özel harekat polisi için Bitlis'te tören düzenlendi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesindeki törende, saygı duruşunun ardından şehit polisler Veysel Burak Ergül (23) ve Cüneyt Bankur'un (25) naaşları alana getirilerek, öz geçmişleri okundu.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı konuşmada, zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz. İki aslanımız elim bir trafik kazasında şehadete erdi. Her gün şehit haberi aldığımız bugünlerde inşallah Veysel ve Cüneytimiz son şehitlerimiz olur" dedi.

Hainlerin her gün yeni tuzaklar peşinde olduğunu ve vatanın bölünmesi için çalıştığını kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

"Ben şahidim Veysel ve Cüneyt kardeşimiz terörle mücadelede kahramanca mücadele etti. Allah bu kardeşlerimizin cennette mekanlarını yüceltsin, bizleri de onların şefaatine nail kılsın. Kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum."

İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın okuduğu duanın ardından cenaze namazı kılındı. 

Şehitler daha sonra meslektaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına taşındı. Şehit Veysel Burak Ergül'ün cenazesi Ankara'ya, Cüneyt Bankur'un cenazesi Elazığ'a gönderildi.

Törene Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Salih Altun ve Kamil Güzel, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, askeri erkan, emniyet müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.