Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulan 10 bin polis memuru alımı için ön başvurular bugün başladı. Polislik başvurusu ve detayları ile ilgili bilgiler haberimizde
Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından duyurulan 9 bin erkek ve bin kadın olmak üzere toplam 10 bin lisans mezunu polis memurunun alımı için ön başvurular başladı. Peki polislik başvuruları nasıl ve nereye yapılacak? İşte sizler için hazırladığımız başvuru kılavuzu.
POLİSLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
Lisans mezunu bireylerin başvurabileceği polislik başvuruları için beklenen gün geldi. Polislik ön başvurusu yapmak için öncelikle Polis Akademisi sınav başvuru ekranı olan aşağıdaki linke tıklayınız. 
POLİSLİK ÖN BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
-Link açıldıktan sonra, "18. Dönem POMEM Sınav Başvuru Kılavuzu ve Ön Başvurusu" fotoğrafına ya da aşağıda haber kategorisi bölümünde yer alan aynı isimdeki linki tıklayınız.
-Linke tıkladıktan sonra karşınıza "BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR KILAVUZU OKUMADAN KESİNLİKLE BAŞVURU YAPMAYINIZ...", "SINAV BAŞVURU KILAVUZU", "EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ" yazıları gelecektir. Bu bölümde yapılan uyarılara dikkat ettikten sonra, "ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ" linkine tıklayınız.
-Bu link sizi e-Devlet girişine yönlendirecektir. Sınava sadece e-Devlet şifrenizle başvurabileceğinizden, şifre sahibi değilseniz PTT şubelerinden edinmeniz gerekmektedir.
-Eğer şifreniz varsa "Türkiye.gov.tr" yazan bölüme tıklayınız. Ve e-Devlet sistemine şifrenizle birlikte giriş yapınız.
-Karşınıza gelecek olan sayfada, "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." ifadesi yer alacaktır. Bu ifade Kimlik Numarası, Ad, Soyad bilgileriniz, Anne Adı, Baba Adı, Cinsiyet, Doğum Tarihi, Medeni Hal gibi temel bilgileriniz. Sistemde kayıtlı olan doğrulanmış e-Posta adresiniz ve telefon numaranız, Adres Kayıt Sistemindeki adres bilgileriniz nedeniyle yayınlanmaktadır. Bu sayfaya onay verdikten sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
-Bu bölümden sonra sizden istenen bir dizi kişisel bilgileri girdikten sonra onaylayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
ÖN BAŞVURU SONRASI İSTENEN BELGELER
İnternetten ön başvuru yapan ve şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adayların getirmesi gereken belgeler;
a) T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday 11 haneli T.C. kimlik numarasını ve bu kimlik numarasının kendisine ait olduğunu el yazısı ile ilgili satıra yazacaktır.)
b) Sınav başvuru dilekçesi, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır.(sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sınav başvuru dilekçesi https://sinav.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)
c) Aday Sağlık Bilgilendirme Formu, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır. (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, aday sağlık bilgilendirme formu https://sinav.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)
ç) Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrak https://sinav.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)
d) Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi, (Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)
e) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
f) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,
g) Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)
ğ) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, (Eğer yaş tashihi yaptırmış iseniz, yaptırdığınız yaş tashihinin tarihini gün-ay-yıl olarak yazınız. Kesinleşmiş Mahkeme Karar tarihi yazılacak ve tasdikli mahkeme kararı başvuru sırasında teslim edilecektir.)
h) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş veya Çocuklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği, 
ı) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
i) Sınav Giriş Belgesi,