Osteoporoz (kemik erimesi) konferansı Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nun koordinatörlüğünde İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa: Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversitenin akademik-idari personelleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan ARÜ Üniversitesi emekli akademisyeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüknettin Baha Çelik, kemik erimesi hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Çelik, kemik erimesinin toplumun birçok kesimini ilgilendirdiğini belirterek hastalığın oluşmasında yaş ortalamasının farklılık gösterebileceğini ifade etti. Kemik erimesinin temelde yeterli miktarda D vitamininin alınamaması, kalsiyum ve protein ihtiyacının karşılanamaması ve yaş almaya bağlı olarak kemikleri besleyen kıkırdak tabakanın zamanla elastiki özelliğini yitirerek, kemikleri besleyememesi gibi faktörlerden kaynaklanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, kemik erimesinin erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görüldüğünü belirtti. Konuşmasında kemik erimesinin, hastalık riskinin nasıl en aza indirilebileceği, vücudumuzdaki etkisi, beraberinde hangi rahatsızlıklarla ilerleyebileceği, hastalığa bağlı oluşan depresyonun tedavisi ve kemik erimesi hastalığının sosyal sonuçları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Çelik, katılımcıların merak ettiği soruları da yanıtladı.

Katılımcıların soruların cevaplanmasının ardından program, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in, Prof. Dr. Çelik’e teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.