Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin elli yedincisinde Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu, “Yeni Üniversiteler Profili ve Yüksek Öğretimden Beklentiler” konusunu dinleyicilerle paylaşacak.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, üniversitenin medeniyet demek olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Dünya ile yarışmak ve dünya barışını tesis etmek demektir. Bir ülkenin dik ve onurlu bir biçimde ayakta durması demektir. Bugün ülkemizde 176 üniversitemiz var Ve bu üniversitelerimizin büyük çoğunun yöneticisi toplumla, milletle ve tarihimizle artık barışık. Görevlerini ibadet coşkunluğu ile yerine getirmektedir. Bu noktada yeni Türkiye’nin, yeni üniversite profilini ve beklentilerimizi Çınaraltı’nda konuşmanın faydalı olacağını düşünmekteyiz.”

İLESAM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Süleyman Doğan’ın yöneteceği “Yeni Üniversiteler Profili ve Yüksek Öğretimden Beklentiler” başlıklı sohbet, 6 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak. Aksaray-Yusuf Paşa’daki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşecek programa katılımın serbest olduğu bildirildi.