YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği "Proje Tasarım Etkinlikleri Sorgun Çalıştayı" başladı.

Türk Telekom Anadolu Lisesi Salonu’nda yapılan çalıştayın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, 2 gün sürecek çalıştaya, 125 öğretmenin katılacağını, katılımcılar açısından çalıştayın çok faydalı olacağına inandığını söyledi.
Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ise proje tabanlı çalışmalar yapma noktasında halen teknik desteğe ve deneyim paylaşımına da çok ihtiyaç olduğunu, bu nedenle de böyle programlar düzenlediklerini belirtti.

Proje tabanlı çalışmaların, girişimciliği artırmada da çok etkili ve önemli bir zemin oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Böyükata, şunları kaydetti:

“Yaygınlaştırılması ve farklı alanlardan insanların birlikte iş yapabilecekleri, sosyal sorumluluk ve toplumsal hizmetler üretebilecekleri, proje tabanlı çalışmaların özendirilmesi sağlanmalıdır. Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı bireyler, geliştirebilecekleri projeler ile okullarda verilen formal eğitime çok olumlu katkılar sağlayabilecek potansiyellere sahiptir. Gönüllülük toplumumuzda önemli bir kültürel dokudur. Bunu canlı tutmak ve ortaklık bilincine dönüştürmek gerekiyor. Yeni tekniklerin öğrenilmesi ve öğretilmesi, eğitimcilerin olduğu kadar, ülke adına kaygı duyan her bireyin temel yükümlülüklerindendir."