PTT’nin Sirkeci’deki ek binasında tadilat yaptıklarını söyleyen inşaat işçileri, taşeron firmadan ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler kendilerini postanenin kapısına zincirleyerek, haklarının ödenmesini istedi.

6 ay önce Sirkeci’de bulunan PTT’nin ek binasında tadilat yaptıklarını belirten inşaat işçileri, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle postane önünde eylem yaptı. ’İnşaat işçisi köle değildir", “Dünyayı biz inşa ediyoruz, altında kalıyoruz. Artık yeter" pankartları taşıyan işçiler, ’İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’, ’Zafer direnen emekçinin olacak’ diye slogan attı.

İşçiler, daha sonra ana giriş kapısına yöneldi. Bu sırada güvenlik görevlileri de kapıları kapatarak işçilerin içeriye girişine engel oldu. İşçileri yaşanan kısa süreli itiş kakışın ardından kendilerini kapıya zincirledi.

Emniyet ekipleri, bunun üzerine işçilerle PTT yönetimi arasında arabuluculuk yaparak tarafları bir araya getirdi. PTT yönetimi ile görüşen işçiler zincir eylemine son verdi, ancak oturma eylemine olaysız bir şekilde devam etti.