ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi, ilçede kullanılmayan eşyaların ihtiyacı olan kişilere ulaşmasını sağlama amacıyla, "askıda kıyafet" çadırı oluşturuldu.

AK Parti İlçe Başkanlığı ve Paramedik Derneği’nce Pursaklar'da başlatılan "Bedenleri de yürekleri de ısıtalım" kampanyası kapsamında, Pursaklar Belediyesi evlerdeki fazla eşyaların ihtiyacı olanlara ulaştırılması hedefiyle "askıda kıyafet çadırı" uygulamasını hayata geçirdi.

Hicret Camisi önünde oluşturulan "Askıda kıyafet çadırı", Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu ve Paramedik Derneği yöneticileri ile vatandaşların katılımıyla açıldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, açılışta yaptığı konuşmada amacın, kullanılmayan, evlerde dolaplarda duran ürünlerin çadırda toplanarak ihtiyaç duyan kişilere ulaşımını sağlamak olduğunu söyledi. Çetin "Bu şekilde hem israfın önüne geçecek, hem de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Çadırımıza getirilerek askıya konulan ürünleri, ihtiyaç sahipleri gelip alabilecek" dedi.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise belediyenin önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.

Çadırın açılışı protokol tarafından kurdelenin kesilmesiyle yapıldı. Çadırı dolaşan ve askıya ceketin yerleştiren Belediye Başkanı Çetin, vatandaşlardan da ihtiyaç duymadıkları eşyaları Pursaklar Hicret Camisi avlusunda oluşturulan askılara getirmelerini istedi.