ANKARA (AA) - Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, sınır hattından Türkiye içine gönderdiği silah ve mühimmatlar ile PKK terörünü besliyor.

AA'nın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Rusya'nın Hatay'a sınır Afrin'de konuşlu PYD güçlerine havadan silah ve mühimmat ikmali Aralık 2015'ten sonra yoğunlaşırken Moskova yönetimi örgüte ağırlıklı olarak füze ve uçaksavar yardımı yaptı.

Ancak silahların üzerinde Rusya orijinli olduğuna ilişkin bilgiler silindi. Aynı dönemde, Beşşar Esed rejimi de PKK mensuplarına hafif ve orta tipte silah ile milan tanksavar eğitimi vermeye başladı.

Güvenlik kaynakları ayrıca, PYD'nin Ekim 2015'ten itibaren dış yardımın artmasına paralel olarak, ana gövdesi PKK'ya silah ve mühimmat aktarmaya başladığını tespit etti.

Söz konusu dönem, PKK'nın Mardin, Diyarbakır ve Şırnak'ta hız kazanan terör eylemlerine denk geliyor.

Geçen yıl başından bu yana, PYD mensuplarınca sınır hattından PKK'nın Türkiye'deki üyelerine ulaştırılmaya çalışılan çok sayıda tanksavar roketi, roket başlığı, el boması, F1 tipi el bombası gövdesi, F1 tipi fünye, M16 tüfek ve mühimmatı, AK-47 tüfek ve mühimmatı, kanas tüfek ve mühimmatı, BKC ağıt makineli tüfek, Glock marka tabanca, hafif uçaksavar mühimmatı, gece dürbünü, el telsizi, hücum yeleği ele geçirildi.

PKK kadroları Suriye'den takviye ediliyor

Mühimmatın yanı sıra, PKK'nın Türkiye'deki kırsal kadroları, Suriye'deki örgüt mensuplarıyla takviye ediliyor. PKK yönetimince Eylül 2015'te PYD militanlarına gönderilen talimatta, "Kobani'de süren savaşın bitmesinden sonra bölgedeki örgüt mensuplarının Türkiye'ye intikal edeceği" belirtiliyor. Güvenlik kaynakları daha sonra bazı PYD militanlarının Cizre ve Silopi'deki eylemlerde yer aldığını tespit etti.