Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç’i makamında ağırladı. Ziyarette, iki ülke arasında dostluk bağlarının pekiştirilmesi konusu görüşüldü.

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç, beraberindeki heyetle birlikte Zeytinburnu Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Heyette Karadağ Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç, Karadağ Rojaye Belediye Başkanı Eyüp Nurkoviç, Karadağ Plav Belediye Başkanı Orhan Şahmanoviç, Karadağ Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Amir Haliloviç ve Karadağ Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Enis Burdzoviç yer aldı.

“İLİŞKİLERİ DAHA İYİ BİR NOKTAYA TAŞIMAK İÇİN”

Konukları makamında ağırlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karadağ’ın genç bir devlet olduğunu belirten Murat Aydın, “Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Nasip olursa Nisan ayında biz iadei ziyarette bulunacağız. Karabağ’daki Müslüman kardeşlerimiz ve oradaki diğer insanlarla Zeytinburnu haklı arasındaki ilişkileri daha da iyi bir noktaya taşımak adına önümüzdeki süreçte birlikte çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

“İLİŞKİLERİ BELEDİYELER NEZDİNDE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç ise “İki gündür buradayız. Değişik görüşmeler yaptık. Bugün de Zeytinburnu Belediyesi’ni ziyaret ettik. Karadağ ile Türkiye arasındaki çok iyi ilişkileri belediyeler nezdinde taşımak istiyoruz. Ben bugün iki belediye başkanıyla Zeytinburnu Belediyesi’ni ziyaret ettim. Çünkü çok güzel ve dostane bir görüşmemiz oldu. Umarım bundan sonra Türkiye ve Karadağ belediyeler arasında da bunun takip edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BURADA ÇOK BALKAN GÖÇMENİ İNSAN YAŞIYOR”

Rafet Hüsoviç, “Türkiye’deki bütün belediyeler bizim için önemli ama yeni bir üye olan Rojaye Belediyesi, Türk Dünyası Birliğine üye olan bir belediyemiz. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın birlik içerisinde çok önemli olduğunu da biliyoruz. Aynı zamanda Zeytinburnu’nda Balkan göçmenlerinin önemli rolü var. Burada çok Balkan göçmeni insan yaşıyor. Bunun için de bir kat daha önem taşıyor” dedi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, konuklara çeşitli hediyeler takdim etti.