KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ramazan Bayramı hürmetine akan kanın durmasını temenni ediyorum" dedi.

Yıldız, bayram namazını tarihi Hunat Camisinde kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı. 

Uluslararası Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören ve tatillerini Kayseri'de geçiren yabancı öğrenciler de yöresel kıyafetleriyle katıldıkları namazı sonrası Yıldız ile bayramlaştı.

Yıldız, bayramlaşma sonrasında yaptığı açıklamada, Kayserililerin ve İslam aleminin bayramının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Acıların dindiği, sevinçlerin arttığı bir bayram yaşanmasını beklediklerini ifade eden Yıldız, başta Suriye ve Irak olmak üzere Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde çok büyük yangın olduğuna dikkati çekti.

"Müslümanım" diyenlerin birbiriyle çatıştığını ve birçok ülkede kan döküldüğünü belirten Yıldız,  "Ramazan Bayramı hürmetine akan kanın durmasını temenni ediyorum. Sevinç ve mutlulukların arttığı bir bayram geçirilmesini ümit ediyorum. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimizin de bayramını tebrik ediyorum. Allah sağlık sıhhat içinde nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin" diye konuştu.