YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Teknopark yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Bozok Üniversitesi Konukevindeki toplantıya Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Orhan Hazer, Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, firma yetkilileri, Ar-Ge personelleri ve Teknopark çalışanları katıldı.

Bozok Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Orhan Hazer, toplantıda yaptığı konuşmada, Teknopark ailesinin daha verimli bir şekilde gelişerek üniversiteyle birlikte şehri sürükleme noktasında önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur de inovasyona ve bilimsel anlamda üretime katkı sağlamayı amaç edinen sanayici ile işbirliği içerisinde olan Bozok Teknopark’ın bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise, her Türk vatandaşının yaşadığı, ülkesi, milleti, vatanı ve gelecek nesiller için bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti.

Yaşarken bir şeyler üretilebiliyorsa, gelecek kuşaklara iyi bir şeyler bırakılabiliyorsa yaşamın o zaman anlamlı olduğunu belirten Karacabey, "Bu anlamda birlikte olmamız, birlikte düşünmemiz ve üretmemiz oldukça önemlidir. Şehrimizin kalkınmasının yanı sıra Üniversite ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelinin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi adına Teknopark’ın önemli bir katma değer olduğu fikrindeyım. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz için birlikte hareket ederek önemli gelişmelere imza atarız” diye konuştu.