Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu’nun dinlenildiğine ilişkin ihbar üzerine harekete geçti. Rektörlük binasında ve İbicioğlu’nun makam odasında "böcek" diye tabir edilen dinleme cihazı araması yapıldı.

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin rektörlük ve bağlı ofislerde "böcek" diye tabir edilen dinleme cihazı araması yapıldığını söyledi. Rektör İbicioğlu, geçtiğimiz günlerde Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca kendisinin dinlenildiğine ilişkin ihbarda bulunulduğunu bunun üzerine bilgisine başvurulacağının söylendiğini açıkladı. Savcılığa gittiğini ve hemen ardından suç duyurusunda bulunarak odasının aranmasını, ortaya çıkabilecek delillerin tespit edilmesini ve bunları koyanlarla ilgili işlem yapılmasını talep ettiğini aktaran Rektör İbicioğlu, bir bilginin kendisine ulaşmadığını, sonuçların rapor halinde iletileceğini söyledi.

DİNLEMELER İKİ YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

Dinlenilmeye başlanmasının iki yıl öncesine dayandığını aktaran Rektör İbicioğlu, "SDÜ olarak İran üniversiteleri ile işbirliği konularında neler yapabiliriz noktasında İran ile bir takım görüşmeler yaptık. İran Büyükelçiliğine çeşitli dönemlerde gittik.Sanıyorum ki ondan sonra dinleme başlamış. Selam Tevhid Örgüt kapsamında ben de dinlenenler listesinde olduğumu öğrendim. 17 Aralık sonrası adım gazetelerde dinlenenler arasında yer aldı. Bununla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulundum. Dinleme konusu her şeyden önce huzuru bozuyor. Güveni sarsıyor" dedi.

SDÜ yönetiminde devlet adamlığı mantığının ön plana çıktığını aktaran Rektör İbicioğlu, şunları kaydetti:

"Üniversitede herhangi bir paralel oluşumun kök salmasın asla müsaade etmedik. Zannediyorum bazı çevreler rahatsız oldu. Türkiye’de bir hedefe seçtiğinizde onu bir şekilde yıpratırsınız. Ben Rektör olduğumda ilk önce ’Ahmet Necdet Sezer’in adamı’ dediler. ’MİT ajanı’ dediler. AK Parti siyaset akademisinde eğitim vermiştim. ’AK Parti‘nin İl Başkanı gibi çalışıyor’ dediler. Zannediyorum bu süreçte tavrımız görüldüğünden ve hissedildiğinden dolayı acaba herhangi bir unsura rastlanır da bir şey yapabilir miyiz diye dinlendiğime inanıyorum."