KONYA (AA) - Ribat Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan gezici aşevi tırı, terör operasyonlarının sona erdiği Şırnak'ın Cizre ilçesine gönderildi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, uğurlama töreninde, Cizre ilçesine ilk ulaşan sivil toplum kuruluşu olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yardımların Cizre ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Büyük, "Önümüzdeki süreçte operasyonların sona erdiği diğer ilçelerimizde, özellikle Sur gibi bölgelerde de aşevi kurmak istiyoruz. Bölgede hizmet ihtiyacı hissedilen her yerde olmak en büyük arzumuzdur. Bu konuda insanlarımızın ve hükümetimizin desteğini rica ediyoruz " dedi.

Terörden temizlenen bölgeye "kardeş eli" uzatacaklarını ifade eden Büyük, "Elbette terörü temizlemek zordur ve mutlaka başarılması gerekir ama asıl zor olan terör temizlendikten sonra oluşan enkazın kaldırılmasıdır. Oradaki kardeşlerimize sıcak elimizi uzatabilmemiz, o kardeşlerimizi kucaklamamız gerekir" diye konuştu.

Ribat Eğitim Vakfı Aşevi Müdürü Abdullah Çay da gezici aşevinin kurulmasında Cizre Kaymakamlığı ile organize hareket ettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, aşevi tırı dua ile bölgeye gönderildi.

Cizre Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen binada faaliyetlerini yürütecek olan Ribat Eğitim Vakfı, aşevi tırı ile günde 2 öğün bin 500 kişiye sıcak yemek verecek.