Rize’de 85 yaşındaki yatalak hasta, evine yol olmadığı için 10 yıldır hastanelere tedavi için götürülürken evine 500 metre mesafedeki yolda bekleyen ambulansa yakınları ve sağlık ekipleri tarafından sedye ile omuzlarda taşınıyor.

Rize’nin Yenikale Mahallesi’nde Kurt Ailesi’nin yol çilesi dikkat çekiyor. Akrabalarının arazilerinden yol geçmesine izin vermemesi nedeniyle Kurt Ailesi’nin evine yol gitmiyor. Eve araç ulaşabilecek bir yol olmadığı için evde yaşayan 85 yaşındaki yatalak hasta Rukiye Kurt, hastaneye gideceği zaman 500 metrelik yola kadar sedye ile yakınlarının ve sağlık ekiplerinin omuzlarında taşınıyor.

Rukiye Kurt isimli yaşlı kadın 30 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yürüme kabiliyetini büyük oranda kaybederken, son 10 yıldır ise yatalak olarak hayatını devam ettiriyor. Kurt, rahatsızlandığı zaman evin 500 metre mesafesine kadar yaklaşan ambulansa sedye ile yakınlarının ve sağlık ekiplerini omuzlarında taşınıyor. Yaklaşık 120 kilogram ağırlığında olan yaşlı kadının sedye üzerinde dik patikadan taşınması bir hayli güç oluyor. Kurt’u taşıyanlar bir çok kez durup dinlenmek zorunda kalıyor.

Kurt 30 yıldır rahatsız olduğunu ve 10 yıldır yatağa bağlı kaldığını belirterek yetkililerden sorunun çözümü için yardım istedi. Kurt’un torunu Mehmet Kurt ise yaptığı açıklamada, “Evimizin 500 metre yakınına kadar yol geldi. Çeşitli nedenlerle yolu evimize kadar ulaştıramadık. Babaannem yatalak. Sağolsunlar sağlık ekiplerimiz rahatsızlandığı zaman onu taşımamızda ve hastaneye ulaştırmamızda bize yardımcı oluyor. Ancak gece vakti rahatsızlandığında onu taşımak için yardım bulmakta güçlük çektiğimiz zamanlan oluyor. Yolumuz olsa sağlık ekiplerimize de ihtiyaç duymadan kendisini hastaneye ulaştırabiliriz. Biz sadece yol istiyoruz” dedi.

Sağlık ekipleri ve Kurt’un komşuları da yaptıkları açıklamada Kurt’un ambulansa ulaştırılmasının bir hayli güç ve yorucu olduğunu belirttiler.