ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Suriyeli muhalif grupların safında Esed güçlerine karşı savaşırken Rus füzesiyle bir bacağını kaybeden Halit Halife (24), protez bacağının takılmasının ardından Suriye'ye dönüp özgürlük mücadelesini sürdürmek istediğini söyledi.

Suriye'deki savaşın evlerinden ettiği ve hayatlarını kararttığı birçok aile Ankara'nın çeşitli semtlerinde hayata tutunmaya çalışıyor. Bunlardan biri de savaşta bacağını kaybeden Halit Halife'nin ailesi. Ankara'ya iki hafta önce tedavi için gelen Halife, 8 kişilik ailesiyle Siteler Ulubey Önder Mahallesi'ndeki kiralık evde yaşam mücadelesi veriyor.

"Hayalim Suriye'ye dönerek halkımızın özgürlüğü için savaşmak"

Suriye'de yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Halife, Esed'in ordusuna askerlik görevi için çağrıldığını, 2011 yılının mart ayında olaylar başlayınca Esed'in ordusundan ayrılıp muhaliflerin yanında savaşmaya başladığını anlattı.

Tedavisinin yapılabilmesi için ailesiyle Türkiye'ye geldiğini, Kilis'te iki gün kaldıktan sonra Ankara'ya geçtiklerini dile getiren Halife, "Gaziantep'te bulunan bir tıp merkeziyle protez bacak için anlaştık ancak 'iki ay beklemen gerekiyor' diyorlar. Şimdi hayalim, protezim takıldıktan sonra mücahitlere yardım için Suriye'ye dönerek, halkımızın özgürlüğü için Esed'e karşı savaşmak" diye konuştu.