Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Evgeny Kondakov, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Özacar, “Dünyada barışa hasret olunan bir dönemde ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin artarak ilerlemesini arzu ediyoruz. Gelibolu Belediyesi olarak barışı hakim kılacak tüm faaliyetlere, dostluk bağlarının gelişmesine her türlü katkıyı yapmaya hazırız” dedi.

Savunma Ataşesi Albay Kondakov ise, Türk-Rus kültürel ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “Gelibolu’nun bizler için de önemi çok farklı. Rusya’da 1921 ve 1922 yılları arasında gerçekleşen Bolşevik isyanından sonra Gelibolu’ya yerleşen 25 bin Rus vatandaşının çok önemli hatıraları bulunmaktadır” diye konuştu.

Ziyaret sonunda taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Başkan Özacar ve Kondakov, daha sonra birlikte ilçede bulunan Rus Anıtı’nı gezdi. Kondakov ve beraberindeki heyet Başkan Özacar ve eşi Birhan Özacar’ın eşlik ettiği ilçe turunun ardından Gelibolu’dan ayrıldı.