HALEP (AA) - Rus savaş uçaklarının Halep'in batısında muhaliflerin kontrolündeki Etarib ilçesine düzenlediği hava saldırısında 4 sivil öldü, 7 sivil yaralandı.

AA muhabirinin Etarib'deki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçakları ilçedeki yerleşimler ile ana yollara saldırdı. 4 sivilin öldüğü saldırılarda 7 sivil de yaralandı. 7 iş yeri ve 3 ev ciddi hasar gördü.

Bu arada Humus Medya Merkezi, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Humus'un Teyr Meale beldesine varil bombasıyla saldırdığını ve bir savaş uçağının da Telbise ilçesini bombaladığını kaydetti.

ABD ve Rusya önceki gün yaptıkları ortak açıklamada, "çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00’dan itibaren başlaması" konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası camia, ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırıları durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook dün “Bakan Carter, Ruslar’ın anlaşmaya uyup uymadığını bekleyip görecek. Ancak belli miktar şüphe var” ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron da ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüşerek, "Rusya’nın ve Suriye rejiminin ılımlı muhaliflere ve sivil halka yönelik hava saldırılarını sona erdirmeleri konusunu yakından takip edeceklerini" bildirdi.

Muhabir: Halit Süleyman