ANTALYA (AA) - BEKİR BEKTAŞ - Kemer'in Göynük Mahallesi'nde bulunan ve içerisinde gerçek boyutlarda 28 dinozor maketinin sergilendiği Dinopark, 2014'de yüzde 60'ı Ruslar olmak üzere 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Göynük'te 30 dönüm arazi üzerine kurulan ve içerisinde gerçekleriyle birebir boyutlu dinozor maketlerinin yer aldığı parkta, dinozor kostümlü görevliler de ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor.

Dinopark işletmecilerinden Mustafa Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dinopark'ı 30 dönüm orman arazisi üzerine ve araziye zarar vermeden kurduklarını belirtti. Parkın 2014 yılını başarılı bir şekilde geride bıraktığını kaydeden Erkan, dinozorların Antalyalılar kadar tatilini geçirmek için Antalya'yı tercih eden başta Ruslar olmak üzere turistlerin de ilgisini çektiğini ifade etti.

Erkan, "Parkımızda 2014 yılında yüzde 60'ı Ruslar olmak üzere 100 bini aşkın ziyaretçiyi misafir ettik. Gelecek yıl parkımıza görsel yönden yapacağımız ilavelerle bu başarıyı sürekli hale getirmek istiyoruz" dedi.

- Rusya'daki devalüasyonun etkisi

Erkan, 2014 yılının başarılı bir şekilde geride kalmasına karşın, gelecek yıl için hedeflerinin bu başarıyı sürekli hale getirmek olduğunu dile getirdi. Avrupa pazarına tur satışlarında bir sıkıntı yaşandığını ve bunun kendileri için de geçerli olduğunu kaydeden Erkan, şöyle konuştu:

"Avrupa pazarında daha etkin olmak için çalışmalar yürütüyoruz. Rusya'ya uygulanan ekonomik ambargo ve sonrasında yaşanan kriz, Ukrayna'daki karışıklıklar ve yine ekonomideki belirsizlikler ile yaşanan devalüasyon sonrası 2015 yılı hedefimiz 2014'deki başarıyı yakalayarak sürekli hale getirmek."