KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Rus savaş uçaklarının saldırısında önce babasını, ardından da 8 aylık hamile annesini ve kardeşlerini kaybeden 2 yaşındaki Suriyeli Riyan Abid, küçük yaşta "kimsesiz" kaldı.

Babasını bir süre önce Rus savaş uçaklarının saldırısında kaybeden Riyan'ın ailesi, bu ülke uçaklarının Azez'e yönelik son saldırılarının da adeta hedefi oldu. "Güvenli" buldukları okula sığınan aile bireyleri, saldırı sonucu enkaz altında kaldı.

Saldırıda 8 aylık hamile annesini ve 2 kardeşini kaybeden, 2 kardeşine de henüz ulaşılamayan 2 yaşındaki Riyan, ağır yaralı getirildiği Kilis Devlet Hastanesi'nde Türk doktorların çabasıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye'de yaşayan dayısı Ahmet Abid'in sahip çıktığı minik Riyan'ın hayati tehlikesi sürüyor.

Dayı Abid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bombardıman sonrası sosyal medyaya yansıyan, göbek bağı kopmamış bebek ve annesinin yer aldığı fotoğraftaki kadının kız kardeşi olduğunu söyledi.

Suriyeli birçok sığınmacının hava saldırılarına maruz kalmamak için sivillerin yaşadığı bölgeye göç ettiğini anlatan Abid, bir süre önce eşini kaybeden ve çocuklarıyla yalnız yaşayan kız kardeşinin de çocuklarıyla Kaljibril'de bir okulun bahçesine sığındığını ancak orasının da vurulduğunu anımsattı.

"Riyan'ın ailesinden hiç kimse kalmadı"

Olayda kız kardeşi ve 2 yeğeninin hayatını kaybettiğini anlatan Abid, "Şu anda Riyan'ın ailesinden hiçkimse kalmadı. Annesi 8 aylık hamileydi. 2015 yılı sonlarında başka bir saldırıda eşini kaybetmişti. Son bombardımanda kendisi de karnındaki bebeğiyle öldü. Aynı olayda yeğenlerimden ikisinin cansız bedeni bulunmuş ancak diğer ikisine henüz ulaşamadık, kayıplar. Nerede olduklarını bilemiyoruz" diye konuştu.

Kız kardeşinin güvenli gördüğü için çocuklarıyla okula sığındığına dikkati çeken Abid, şunları kaydetti:

"Geldikleri bölge sözde güvenli bir alandı. 'Uçaklar gelmez, sivillere birey yapmaz' diyorduk ancak Ruslar merhamet etmiyor ve bütün insanları vuruyor. Sosyal medyada kardeşimin göbek bağı kopmamış bebeğiyle fotoğrafını gördüğümde çok kötü oldum. Bombardımanın ardından yeğenlerimden birisinin hastanede olduğunu öğrendim ve hemen buraya geldim."