YOZGAT (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Açlık sınırının bin 450 lira olduğu bir ülkede, asgari ücreti nasıl olur da 949 lira ilan edebilirsiniz" dedi.

Kamalak, partisinin, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen il kongresinde yaptığı konuşmada, Saadet Partisi'nin iktidara geldiği zaman işçiyi, memuru, emekliyi ve çiftçiyi gözeteceğini söyledi.

13 yılda faize aktarılan paranın 650 milyar lira olduğunu belirten Kamalak, "TOKİ konutlarının biri, ortalama 40 bin liraya mal oluyor. Faize aktarılan 650 milyar lira ile acaba kaç tane daire alınabilirdi veya kaç daire parası bu para babalarına aktarıldı. Tam 16 milyon 250 bin daire bedeli, para babalarına aktarılmıştır. Bizim bu oyunu bozmamız lazım. Birçok insan evine bir tane ekmek götüremiyor. 6 milyon insan işsiz" diye konuştu.

Kamalak, şöyle devam etti:

"Saadet Partisi iktidara geldiğinde bu çerçevede inşallah faaliyetlerini sürdürecek. İslam birliği faaliyetlerini gerçekleştirecektir. Ancak işe bulunduğumuz noktadan başlayacağız. Her bir ilimiz, ilçemiz, köyümüz, mahallemiz yaşanabilir bir yer haline gelecek. Türkiye bir bütün olarak yaşanabilir bir ülke olacak. Bu manada iktidara geldiğimiz ilk gün, bütün işçilerimize, memurumuza, emeklimize bir maaş ikramiye vereceğiz. Çünkü ezikliklerini biliyoruz. Ondan sonra durumu gözden geçireceğiz. Bir maaş ikramiyenin yetmeyeceğini biz de biliyoruz."

 Asgari ücreti, iktidar oldukları ilk gün yüzde 50 artıracakları dile getiren Kamalak, "Ben burada bir akademisyen olarak iktidar sahiplerine, vicdan sahiplerine yüreğinde zerre miktarı insanlıktan nasibi olan herkese haykırıyorum. Açlık sınırının bin 450 lira olduğu bir ülkede, asgari ücreti nasıl olur da 949 lira ilan edebilirsiniz. Peki bu insanlar nasıl geçinecek? Çal mı diyorsun, çırp mı diyorsun? Boşananların sayısı yeni evlenenlerin sayısını geçmiş durumda. Neden aşmış durumda? Çünkü geçim yok, geçinemiyorlar. Çocuklar esrara, eroine, bonzaiye, uyuşturucuya yöneliyor" ifadesini kullandı.