Köprü Yardımlaşma Derneği’nin Çukurova Müftülüğü ile birlikte organize ettiği sabah namazı buluşmalarının ardından, cemaate çorba ve salep ikram ediliyor.

Köprü Yardımlaşma Derneği’nin pazar günleri organize ettiği sabah namazı buluşmalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, namazın önemli bir ibadet olduğunu belirterek, “Sabah namazını cemaatle kılanın alacağı haz devam eder ve süreklilik arz eder düşüncesindeyiz. Her hafta dağıtılan hatim cüzleri ve dağıtılan salavatı şerife, kelime-i tevhitler okunarak camiye geliniyor” dedi.

Her pazar Toros Mahallesi Tekbir Camii’nde bir hayırseverin katkısıyla namaz sonrası cemaate çorba ve salep ikramı yaptıklarını kaydeden Yıldırım, “Çeşitli kitaplar hediye ediliyor. Okunan hatim, yüz bini aşkın salavatı şerife, kelime-i tevhitler büyüklerimize, geçmişimize ve kendimize dualar edilerek bağışlanıyor. Dünyadaki mazlum Müslümanların eziyetlerinin bitmesi için, birlik beraberlik için dualar ediliyor” diye konuştu.

Yıldırım, ilk başta 30 kişiyle başlayan cemaatin sayısının şu an 100’ü aştığını ve Adana’nın her bölgesinden gelenler olduğunu belirtti.

Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün ise iki veya daha fazla Müslüman’ın, beş vakit namazı, camide cemaatle kılabileceği gibi evde, iş yerinde, temiz olan her mekanda da kılabileceğini belirterek, "Burada sabah namazına ilgi beni şevklendirdi. Bunun diğer camilere de örnek olmasını diliyorum. Burada çocuklar ve ailesiyle sabah namazına gelenleri tebrik ediyorum" dedi.