KONYA (AA) - Konya'nın tarihi ve turistik yerleşim yerlerinden Sille'de, obezite ile fiziksel aktivite yetersizliğine bağlı sağlık sorunlarına dikkati çekmek için "Yaşasın iki teker" etkinliği düzenlendi.

Konya Sağlık Müdürlüğü, 6 bin yıllık geçmişiyle tarihi dokuya sahip, Selçuklu ilçesindeki turistik mekanlardan Sille'de bisikletin yaygınlaşması ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla "Yaşasın iki teker" etkinliği gerçekleştirdi.

Profesyonel bisikletçilerin yanında sağlık personeli ve çok sayıda gönüllünün yer aldığı etkinlikte katılımcılar, tarihi Aya Eleni Kilisesi'nin bulunduğu Sille sokaklarında, sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

- Fiziksel aktivite şart

Sağlık İl Müdürü Hasan Küçükkendirci, burada yaptığı konuşmada, obezite ve bazı sağlık sorunlarının fiziksel aktivitelerle engellenebileceğini söyledi.

 Etkinlik için tarihi mekanları seçtiklerini ifade eden Küçükkendirci, "Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin artırılması gerekiyor. En çok sıkıntılı olduğumuz konu da bu durumdur. Hareketsizliğe bağlı, diyabetten kalp rahatsızlığına kadar birçok rahatsızlık ortaya çıkıyor. Bunlarla mücadele etmek çok önemli" diye konuştu.

-  "Bu bir farkındalık çalışması" 

Küçükkendirci, hastane giderleri ve tedavi masraflarının Sağlık Bakanlığını büyük oranda etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün burada yaptığımız farkındalık çalışmaları ileriye dönüktür. Toplumumuzun fiziksel aktivilerini yürümeyle başlayıp bisikletle devam ettirmesine katkı sağlayacağımızı inanıyoruz. Yüz ölçümü itibariyle Hollanda büyüklüğündeki Konya'da, insanlarımızın Hollandalılar kadar bisikleti kullanmadığını düşünüyorum. Bisiklete binme ve fiziksel aktivite alışkanlığının kazanılması, sağlığımıza katkı sağlayacaktır. Bu yılın ilk etkinliğini Sille'de başlattık. 'Yaşasın 2 Teker' etkinliğini Taşkent ve Beyşehir ilçesinde de düzenleyeceğiz."