ESKİŞEHİR (AA) - 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile ortaklaşa başlatılan “Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz” projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kalite ödülü almaya hak kazandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresinde, 80 iyi uygulama içerisinden en iyi 2'nci uygulama seçilen "Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" projesine ait ödülün Engelli Koordinasyon Merkezi çalışanları tarafından Vali Güngör Azim Tuna'ya takdim edildiği bildirildi.

Çalışanlarla birlikte kutlama pastası kesen Vali Tuna, kültür başkentliği döneminde birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını dile getirdi.

Vali Tuna, BEBKA ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri projelerden bir tanesinin de Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz Merkezi’nin olduğunu, projenin hayal bile edemeyecekleri düzeye geldiğini söyleyerek, “Bu proje, engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetine yönelik çıtayı yükselten çok değerli ve kaliteli bir proje. Türkiye’ye örnek olan ve ödül alan bir proje. Elbette bu başarı bütün Eskişehir’e ait. Bu ödülü bütün engelli kardeşlerimizle birlikte kabul ediyoruz. Bu ödülü bize layık görenlere teşekkür ediyoruz. Mademki örnek bir proje yaptık, bundan sonra bu hizmetin sürdürülebilmesi bizim için önemli. Engelliler tarafından büyük beğeni alan bu projenin bundan sonrada devlet tarafından büyük katkı görmesi gerekiyor. Ben, bu projede emeği geçen bütün sağlık çalışanlarımıza, yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

285 proje arasında 2. olduklarını söyleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Mumcu ise, Vali Tuna’nın merkezin kurulmasında çok emeği olduğunu belirterek ödülü takdim etti.