Konya’nın Ereğli ilçesinde kaldığı rehabilitasyon merkezinde kalp yetmezliğine bağlı hayatını kaybeden kimsesiz 84 yaşındaki Nurdanur İyiaktaş’ın cenazesine devlet ve esnaf sahip çıktı.

Yaklaşık 30 yıldan bu yana Ereğli ilçesinde kendisine tahsis edilen tek odalı evde yaşayan dört çocuk annesi Nurdanur İyiaktaş, hiçbir geliri olmadığı için vatandaşlarını yardımıyla yaşamını idare ediyordu. Yaklaşık bir ay önce akli dengesini kaybettiği için rehabilitasyon merkezinde kalmaya başlayan Nurdanur İyiaktaş, dün sabah kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Selanik doğumlu yaşlı kadının, nüfus kayıtlarına göre iki eşinden 4 çocuğu bulunuyor. Çocuklarının sahip çıkmaması üzerine yıllarca tek başına yaşayan Nurdanur İyiaktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından rehabilitasyon merkezine alınmıştı.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Yaşlı kadının ölümünün duyulması üzerine Ereğli Kaymakamlığı, belediye ve esnaf seferber oldu. Nurdanur İyiaktaş’ın cenazesi 500 Evler mahallesinde bulunan kimsesizler mezarlığına defnedildi. Cenazeye Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkan Yardımcısı Agah Taşkın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ereğli İlçe Müdürü Osman Tezcan ve vatandaşlar katıldı. 500 Evler mahallesinde bulunan Kimsesizler Mezarlığına defnedilen İyiaktaş’ın mezar taşını esnaf yaptıracak. Nüfus kayıtlarından bir oğlunun öldüğü belirtilen ve bir kızının İzmit’te yaşadığı öğrenilen İyiaktaş’ın diğer iki çocuğuna ise ulaşılamadı.

ULAŞILAN KIZI ANNESİNİ REDDETTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ereğli İlçe Müdürü Osman Tezcan, yaşlı kadının İzmit’teki kızına ulaştıklarını belirterek, “Fakat kendisi ‘Benim öyle bir annem yok’ dediği için bizde esnaf ile el ele vererek teyzemizi defnettik. Nurdanur teyzemizin evine sık sık Evde Bakım Hizmeti kapsamında personel gönderip temizliğini yapıyorduk. Fakat 1 ay önce rahatsızlanması nedeniyle kendisini önce hastaneye ardından rehabilitasyon merkezimize almıştık. Teyzemiz dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Ölümünü duyan Kaymakam Şakir Erden Bey başta olmak üzere belediye ekipleri de seferber oldu. Teyzemizin mezar taşını esnaf yaptıracak. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, tüm uğraş veren esnafa teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.