KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde, sahte kayıtlarla devletten mazot, kimyevi gübre, hububat prim ve biyolojik mücadele desteklemesi almaya çalışan 16 kişi tespit edildi.

Karapınar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ilçede çiftçilik yapmadıkları halde destek icmallerine sahte kayıtla giriş yaptıkları ileri sürülen 16 kişi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, askıya çıkan ve itiraz süreleri tamamlanan 2014 yılı mazot, kimyevi gübre desteklemeleri icmallerini kontrol eden müdürlük yetkilileri, ilçede oturmadığı halde kaydı olan 16 kişiyi tespit etti.

Gelen kontrol icmalinde farklı isim ve adreslerin olduğununu gören yetkililer, müracaat dosyaları ile destekleme icmalleri üzerinde yaptıkları incelemede başka illerden 16 kişi adına sisteme kayıt dışı giriş yapıldığını belirledi.

Kayıt dışı 16 kişi sistemden çıkarılarak desteklemelerden yararlanması engellendi.

Yapılan usulsüzlüğü belirleyen yetkililer, tutanakla durumu Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirdikten sonra Karapınar Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sistemde, toplam 16 kişi üzerinden keşif arazisi olarak 8 bin 208 dekar alanın mazot, kimyevi gübre desteklemesi, hububat prim desteklemesi ve biyolojik mücadele desteklemesi için sahte olarak kaydedildiği, ortaya çıkarılan sahtecilik nedeniyle 250-300 bin liralık dolandırıcılığın önüne geçildiği ifade edildi.

Sahte kayıtların, Hatay ve Diyarbakır'daki farklı bilgisayarlar üzerinden yapılan sanal saldırılar sonucu sistemlere girilmesiyle gerçekleştiği ileri sürüldü.