ANKARA (İHA) – Ankara’da İlim Yayma Cemiyeti Kazan Şubesi’nin düzenlediği sohbet toplantısına katılan şair ve yazar Lütfi Şahsuvaroğlu, Muhsin Yazıcıoğlu gibi gerçek kahramanlar yeterince tanınmadığı için Polat Alemdar gibi sanal kahramanların ortaya çıktığını söyledi.

Yayın hayatına yeni başlayan Vahdet Gazetesi’nin yazar kadrosunda yer alan Lütfi Şahsuvaroğlu, İlim Yayma Cemiyeti Kazan Şubesi’nin düzenlediği sohbet toplantısında BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlattı. Zaman zaman hatıralarla süslediği konuşmasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun mücadeleyle geçen çileli yaşamını milletine adadığını ifade eden Şahsuvaroğlu, "Afganistan işgalini yaşamayan insanların bugün Sovyetler’in Türkiye üzerindeki tehdidini de anlamaları çok zordur. İşte Muhsin Başkan ve arkadaşlarının o dönemde verdiği mücadeleyle Türkiye, Afganistan olmaktan kurtulmuştur. Vatan millet hassasiyeti olan insanlar da bu mücadeleye destek vermiş, çok sayıda Afganistan mitingi düzenlenmiştir. 12 Eylül’de bize yöneltilen ilk soru da ‘Neden Afganistan mitingleri?’ olmuştur. 28 Şubat gibi darbe girişimlerinin de başarısız kalmasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok büyük stratejik davranışları rol oynamıştır” diye konuştu.

Şahsuvaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"1973 yılında başlayan arkadaşlığımız ölümüne kadar da sürdü. Ölümüyle ilgili de çok şeyler söylendi, yazıldı ancak suikast olduğuna dair somut delillere ulaşılamadığı için bu konuda kaza ya da suikast dememiz mümkün değil. Yazıcıoğlu’na yapılacak en büyük ihanetin de onun güya gizli tanık olduğu gerekçesiyle Ergenekoncular tarafından öldürülmüş olması iddiasıdır ki, bunu ancak onu tanımayanlar söyleyebilir."

İnsanların kini ve dini karıştırdıklarını vurgulayan Şahsuvaroğlu, "30 sene önce mücadele etmemiş, 12 Eylül’e direnmemiş, 12 Eylül Anayasası’na da utanmadan evet vermiş insanlar şimdi demokrat kesilip, askerle mücadele ettiğini zannedip, liberal demokratik teranelerle yiğit olup çıkıyorlar" şeklinde konuştu.

Şahsuvaroğlu şunları kaydetti:

"Hayatı kahramanlıkla geçmiş bir adamı millet hatırlamaz, ama höt desen kaçacak insanların sanal ortamda kahraman gibi sunulmasına da itiraz etmez ve sanal ortam gerçeği yener."

“HELİKOPTERE İLK KEZ MARAŞ’TA BİNMEDİ”

Merhum Yazıcıoğlu’nun helikoptere bindiği için öldüğü eleştirilerine de cevap veren Şahsuvaroğlu, "Muhsin Başkan ilk kez orada helikoptere binmedi. Bosna ziyaretinde o zor şartlarda ve Sırp tehdidi altında helikopterle gerçekleştirdi” dedi.

Program, Lütfi Şahsuvaroğlu’nun Muhsin Yazıcıoğlu için yazdığı "Ashabı Kehfin Delikanlısı" şiirini okumasıyla sona erdi.

İlim Yayma Cemiyeti Kazan Şube Başkanı Serhat Oğuz, söyleşinin sonunda faaliyete geçeli henüz kısa bir zaman olmasına karşın tefsir, fıkıh, kültür-edebiyat sohbetleri ve öğrencilere yönelik derslerle haftanın 7 günü etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şair ve yazar Lütfi Şahsuvaroğlu’nu Kazan’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.