Sakarya’da Türkiye Gençlik Birliği tarafından “Büyük Çözüme Doğru Türkiye” konferansı düzenlendi.

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi’nden gerçekleşen programa Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler ve çok sayıda davetli katıldı. Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan yapmış olduğu açılış konuşmasında, “Türkiye önümüzdeki süreci çok iyi kullanmak zorundadır. Önümüzdeki seçimler son seçim olabilir. Türkiye’deki bu sorunlar için milli, ulusal birliktelik ortaya konulmalıdır. Bu parti meselesi değildir. Partiler bir araya gelerek ulusal iktidar yapmalıdır. Birlikte olduğumuz gün AKP’yi sandığa gömeriz. Söz konusu vatandır” dedi.

Artık Kürt halkının PKK’yı değil huzur ve barışı istediğini söyleyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Amerika Suriye’de yenildi. ABD büyük Ortadoğu projesi kapsamında o barzanistanda Irak’ın kuzeyinden doğu Akdeniz’e Kürt koridoru açma iddiasındaydı. Bu nedenle Suriye’yi iç savaşa sürükledi. Yaktı, yıktı Suriye’yi. Hepsi Kürdistan içindi. Daha doğrusu ikinci İsrail’i kurmaktı. Suriye devletinin ve halkının direnişi ile bu oyun bozguna uğradı. Bir dünya cephesi Suriye’de dünyanın efendisi olma iddiasındaki, Kürdistan kurma iddiasındaki Amerika’nın planını bozguna uğrattı. Aynel Arap’ta Amerika ikinci bir yenilgi aldı. Amerika’nın piyonu olan PKK bozguna uğradı. Çil yavrusu gibi dağıldı.

Bunun bizim ülkemize çok önemli yansımaları oldu. Artık Kürt halkımızın PKK’ya güveni kalmadı. Kuracağı hayali ve rüyası iptal oldu. Kobani olayları sonrası çarşıları yaktılar, amcasının oğlunun dükkanını ateşe verdi PKK’lı terörist. Okulları, yemekhanelerini, Atatürk heykellerini yakmak istediler ve bunun sonunda halkta büyük bir infial uyandı. Kürt halkı diyor ki yeter PKK’dan çektiğimiz, bizler Türkiye’nin birliğini istiyoruz, TSK istiyoruz, huzuru ve barışı istiyoruz. Bu mücadeleye omuz veren destek veren herkese ne mutlu” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol Sakarya’dan ayrıldı.