Sakarya’da Taraklı Belediyesi ve Taraklı Kaymakamlığının desteğiyle Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla, Yeniköylü kadın ve erkekleri şifa kaynağı olan ‘Uğut tatlısını’ dualarla askerlere hazırlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesinde terör örgütü mensuplarına temizlemek amacıyla başlattığı ‘Zeytindalı’ harekatı sonrasında ülkenin her yerinden Mehmetçiğe destek tüm hızıyla sürüyor. Sakarya’da da ise Taraklı ilçesinde bulunan vatandaşlar, Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla ‘Uğut tatlısı’ hazırlıyor. Hiçbir tatlandırıcı kullanılmadan yapılan tatlı tadını ve lezzetini kendi kıvamından alıyor. Yapılması 24 saat gibi uzun bir süre sürdüğü ve yorucu olduğu için sadece özel günlerde yapılan tatlı Taraklı yöresine ait olduğu belirtildi. Tatlıyı Mehmetçiklere hazırlamak için bütün köylüler seferber oldu. Kazanların başında nöbetleşe ‘Uğut tatlısını’ hazırlayan köylüler dualar eşliğinde,24 saat kazan başında Uğut tatlısını hazırlıyorlar.

“Allah Mehmetçiklerimizi bütün tehlikelerden korusun”

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler ilçe ileri gelenleri Kaymakam, Garnizon Komutanı buradalar. Belediye öncülüğünde bütün Yeniköy halkının katılımıyla, bütün Türk Cumhuriyetinde önemli bir yer tutan bizim bölgemizde adı Uğut olan, besleyici bu tatlımızı hazırlayıp Kızılay aracılığı ile Afrinde görev yapan askerlerimize dualarımızla birlikte ulaştıracağız. Dualarımızla iyi niyet temennilerimizle Afrin’deki askerlerimize göndereceğiz. Allah bizim dualarımızla orada görev yapan Mehmetçiklerimizi bütün tehlikelerden korusun” dedi.

“80 milyon tek yürek olduk

Taraklı Kaymakamı Cihat Koç ise yaptığı açıklamada, “Şu anda Afrin’de terör örgütüyle mücadele eden askerlerimiz için 80 milyon tek yürek olduk. Her beş vakitte fetih sureleriyle dualarımızla askerlerimize destek olmaya gayret ediyoruz. Ancak yurdun her yerinde sadece dualarımız yetmiyor. Halkımız, askerlerimize nasıl destek olabiliriz noktasında bir arayış var. Burada bizim etkinliğimizde Taraklı için bir tezamülü, şifalı Uğut tatlımızla askerlerimizin ağızlarında hoş bir tat bırakmak. Uğut’umuzla ve dualarımızı, umudumuzu da onlara göndermek istedik. Böyle bir etkinlik yaptık. Sağ olasın kadınlarımız, beylerimiz, muhtarlarımız ve bütün Taraklı halkının yüreğinden gelen bir sevgi yüreğinden gelen bir emek var burada 24 saatlik sonucunda elde edilen bu tatlıyı askerlerimize gönderip onların yanında olduğumuzu bütün dünyaya ilan etmek istiyoruz” diye konuştu.