Ortadoğu Barış Zirvesi’ne Dışişleri Bakanlığı’nı temsilen katılan Türkiye’nin İlk Filistin Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, Nezaket Emine Atasoy’a teşekkür etti.

Siyasiler, devlet büyükleri, işadamları ve 150 ülke temsilcisinin katılımı ile Türkiye Sanayici ve İş Kadınları Konfederasyonu tarafından düzenlenen ‘Ortadoğu Barış Zirvesi’nin yankıları hala sürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, öncelikle Ortadoğu Barış Zirvesi’ni düzenleyen Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’a ve Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri’ye teşekkür etti.

Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar, bu kadar geniş kapsamlı ve anlamlı bir toplantının Türkiye’nin başkenti Ankara’da yapılmasından dolayı duymuş oldukları memnuniyeti dile getirerek, “Biz Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak Ortadoğu Barış Zirvesi’nin bizim ülkemizde yapılmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Filistin Devleti’nin ilk bağımsızlığını ilan ettiği günden bu yana Filistin Devleti’nin bağımsızlığını tanımış ve bundan sonrada tanımaya devam edecektir’’ dedi.

Şakir Özkan Torunlar, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman ve her yerde Filistin halkının yanındadır ve bundan sonra da daima yanında olmaya devam edecektir‘’ diye konuştu.