HALEP (AA) - Rus uçaklarının Halep'e bağlı Azez ilçesi ve çevresindeki belde ve köylere yönelik saldırıları sebebiyle Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleşen çok sayıda Suriyeli, zor koşullarda yaşamaya çalışıyor.

İç savaşın başladığı 4,5 yıldan beri durmayan ve daha da şiddetlenerek devam eden Suriye'deki saldırılar nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarcası da evlerini bırakıp komşu ülkeler başta olmak üzere başka ülkelere kaçmak zorunda kaldı.

Son günlerde ise özellikle Rusya'nın, Suriye'nin kuzeyindeki bölgeleri havadan vurması bölgedeki halkı yerlerinden etti. Rus jetlerinin bombalarından kaçan binlerce Suriyeli, daha güvenli gördükleri Türkiye sınırına yakın yerlere geldi.

Suriyelilerin bazıları buradaki çadır kentlere yerleştirilirken, bazıları da yol güzergahlarında park ettikleri araçlarda veya zeytin bahçeleri gibi buldukları boş alanlarda kurdukları derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Çeşitli yardım kuruluşlarının destekleriyle ayakta durmaya çalışan Suriyeliler, saldırıların bir an önce sona ermesini bekliyor.

Selmo ailesi kamyonda yaşıyor

Rus saldırılarından kaçarak Bab-ı Selame bölgesine gelen Abu Selmo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor durumda kaldıklarını söyledi.

Kendisinin kamyonuyla yük taşımacılığı yaptığını belirten Selmo, "Saldırılar başlayınca YPG'nin elinden kaçıp, 6 kişilik ailemi de alıp kamyonla buraya geldik. Cumartesi gününden beri burada kamyonda yatıp kalkıyoruz. Zor durumdayız ancak elimizden de bir şey gelmiyor" dedi.

Selmo, tekrar evlerine dönmek istediklerini ifade etti.