ŞAM (AA) - Esed güçlerinin Suriye'nin Başkenti Şam'da düzenledikleri havan topu saldırısı, yardım dağıtan konvoya isabet etti. Saldırıda bir kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. 

AA muhabirinin Duma'daki bir sivil savunma yetkilisinden edindiği bilgiye göre, rejim güçlerinin düzenlediği havan toplu saldırı, tıbbi malzeme dağıtan Suriye Kızılayına ait bir konvoyuna isabet etti. 

Saldırıda, bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkili, "Esed güçlerinin havan topu saldırısında yaralananlar ekiplerimizce saldırı bölgesinden çıkarılarak bölgedeki sahra hastanesine kaldırıldı. Saldırıda ölen ve yaralananlar sivillerdi" dedi. 

Görgü tanığı Yusuf Dumani de saldırıda Suriye Kızılayına ait bazı araçlara şarapnel parçalarının geldiğini söyleyerek, "Suriye Kızılayı Duma ilçesine içerisinde çocuk sütünün de olduğu 3 tır tıbbi malzeme yardımında bulundu. Yardımların dağıtımı esnasında rejim güçleri bölgeyi havan toplarıyla saldırdı. Saldırıda ölen ve yaralananlar oldu" diye konuştu. 

Dumani, saldırının ardından halkın korktuğunu ve bölgeyi terk etmeye başladığını anlattı. 

Rejimin Doğu Guta bölgesine her gün ağır silahlarla saldırdığını belirten Dumani, saldırılardan sivillerin etkilendiğini kaydetti.