Türkiye-Suriye sınırında faaliyet gösteren insanlı keşif uçağı tarafından tespit edilen yük havanlı kaçakçılara yapılan baskında çok sayıda av tüfeği ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye - Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay (Hakkari) Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede faaliyet gösteren insanlı keşif uçağı tarafından, Gedik Tepe bölgesinde kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 10-15 adet yük hayvanı tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye takviye birlik sevk edildiği, eş zamanlı olarak Şemdinli/Tekeli Tanyolu-Oğlaklı mevkiinde devriye görevi icra eden birlikler tarafından da, 06 Kasım 2014 tarihinde saat 12.30 sularında, üzeri saman yüklü 10-15 adet yük hayvanının, bir şahsa ait ahır bölgesinde topluca bulunduğu tespit edildiği bildirildi.

Şemdinli Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden, bölgeye sevk edilen Jandarma unsurları tarafından şahsın ahırında yapılan arama neticesinde, 200 adet av tüfeği ve 91 bin 500 adet av tüfeği fişeği ele geçirildiği belirtilen açıklamada, söz konusu silah ve fişeklerin sahibi olduğunu iddia eden üç kişinin Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ifadelerinin alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı ifade edildi.