Samsun’da hamsinin kilosu 4 liraya düştü.

Karadeniz’de yaşanan balık bolluğu fiyatlara yansıdı. Balık fiyatlarının düşmesi hem satıcıları hem de vatandaşları sevindirdi. Hamside bu yıl bereket olduğunu söyleyen balıkçı Hakkı Yılmaz, “Vatandaşlar bu sene bol hamsi yiyecek. Hamsinin bu yıl bol olması ile birlikte fiyatlar vatandaşların istediği gibi oldu. Bu durum hem biz satıcıları hem de vatandaşları sevindirdi. Hamsiyi tezgahlarımızda 4 liradan satarken, mezgit 5-10 lira, istavrit 5 lira, çinakop 12 lira, barbun 10 lira, sargan 10 lira, tirsi 8 lira” dedi.

Tezgahlarda yerini alan hamsinin lezzetli ve ucuz olduğunu dile getiren balıkçı Doğukan Yılmaz, “Hamsi bu yıl oldukça fazla, bu yüzden fiyatlar düştü. Müşterilerimize hem ucuz hem de kaliteli hamsi satıyoruz. Bu durum müşterilerimizi sevindiriyor” diye konuştu.

Hamsideki bolluğun artmasını beklediklerini dile getiren balıkçı Sezgin Kocaman ise, "Şu anda geçen seneye göre bu yıl daha bereketli. Hamsinin dışında diğer balık çeşitleri de tezgahlarımızda mevcut” şeklinde konuştu.

Bülent Çakmak da hamsinin bu yıl lezzetli ve bereketli olduğunu dile getirdi.