AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesinde "Tarım Araçlarının Güvenli Kulanımı" projesi çerçevesinde çiftçilere traktör eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin işbirliğinde belediyeye ait toplantı salonunda düzenlenen eğitime, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Muhittin Bilgiç, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlisi Mesut Gölbaşı, Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız ile çiftçiler katıldı.

Vali Yardımcısı Kıcıroğlu, proje ile tarım araçları kullananların yaşadığı kazaları en aza indirmenin hedeflendiğini söyledi. Trafik denince akla gelen ilk şeyin sabırlı ve saygılı olmak olduğunu belirten Kıcıroğlu, trafikte saygılı ve sabırlı olunduğu zaman, birçok kazanın önüne geçilebileceğini kaydetti.

Sandıklı İlçe Kaymakamı Faik Arıcan da "Güvenli Traktör Kullanımı" başlığı ile önemli bir konunun ele alınacağını ifade etti.

Ülkemizin büyük bir bölümünün çiftçilik ve tarımla uğraştığını belirten Arıcan, "Biz modernleşen bir ülkeyiz, modernleşirken de tarım aletlerimiz, tarım teknolojilerimiz ve tarlada kullanılan aletlerimiz de modernleşiyor, değişiyor. Vatandaşlarımızın rahat kullanabileceği hale geliyor" dedi.