KOCAELİ (AA) - Yuvacık Barajı'ndan pompalanan günlük 150 bin metreküp su ve yağışların ardından Sapanca Gölü'nün kotu, 30,45 metreye ulaştı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su verilmeye devam edildiği kaydedildi.

Son yağışlar ve Yuvacık Barajı'ndan gönderilen günlük 150 bin metreküp suyla Sapanca Gölü'nün kotunun 30,45 metreye çıktığı ifade edilen açıklamada, İSU'nun son 2 yıldır bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının bir kısmını gölden karşıladığı anımsatıldı.

Açıklamada, bölgede etkili olan yağışlarla Sapanca hattından su alımının 29 Eylül'de durdurulduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kurum, Sapanca hattından göle su vermeye 13 Kasım'da başladı. Sapanca hattından cazibe ve Balaban su deposu ile Sapanca terfi merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor. Geçen 1,5 aylık sürede Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne 5,1 milyon metreküp su gönderildi. Yuvacık Barajı'nda bugün itibarıyla 47,88 milyon metreküp, Namazgah Barajı'nda ise 15,87 milyon metreküp su bulunuyor."