ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Türk Kızılayının kuruluşunun 147'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılan görevliler, çevrede sara nöbeti geçiren kişiye müdahalede bulunarak, onu soğanla ayıltmaya çalışan eşine doğru yöntemi anlattı.

Türk Kızılayı görevlileri, kurumun kuruluşunun 147'nci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen tören için Vilayet Meydanı'nda toplandı.

Bu sırada meydandan eşi Şirin Durna ile geçen sara hastası Hüseyin Durna'nın nöbeti tuttu. Şirin Durna, yere düşerken başını çarpan eşini ayıltmak için yanındaki soğanı kırıp koklattı.

Olayı fark eden ilk yardım ekipleri, Hüseyin Durna'ya müdahalede bulundu. Durna, meydana çağrılan 112 Acil Servis görevlilerinin müdahalesiyle kendine geldi.

İlk yardım ekipleri, Şirin Durna'ya eşi nöbet geçirdiğinde yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Türk Kızılayı görevlilerinden Hilal İnanç, sara hastalarının, nöbet tuttuğunda ayaktaysa kontrolsüz bir şekilde düşebildiğini söyledi.

Doğru müdahale ve ilk yardımın önemine dikkati çeken İnanç, "Hastaya müdahale ettikten sonra bir travma varsa 112 Acil Servis ekiplerini çağırıyoruz. Soğan ya da kolonya ile müdahale en sık yapılan yanlışlardan. Yapılmaması gerekiyor" diye konuştu.