Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Adıyaman’da Hayat Vakfı’nın ‘Çocuklar Sokakta Solmasın’ adlı sergisinin açılışını yaptı.

AK Parti Adıyaman 5. Olağan Kongresi için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Adıyaman’a gelen eşi Sare Davutoğlu, ‘Çocuklar Sokakta Solmasın’ adlı projenin sergisinin açılışına katıldı. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda projeyle ilgili düzenlenen toplantıya katılan Sare Davutoğlu, daha sonra sergiyi gezdi. Sare Davutoğlu, sergide beğeniye sunulan resim, el işi ve çeşitli ürünleri tek tek inceledi.

Sergi öncesinde düzenlenen toplantıda konuşan Sare Davutoğlu, 2012 yılında İstanbul’da yapılan tanıtım toplantısında çok güzel çalışmaların yapılacağına inandığını ve bugün inandıklarının gerçekleştiğini dile getirdi. Davutoğlu, “İnşallah bugünden sonrada bereketinin artarak devam etmesini ümit ediyorum. Aslında çalışma 1998 yılında İstanbul’da başladı. 2001 ekonomik krizi öncesindeki zorlu şartlarımız altında çok sayıda İstanbul’da sokakta çalışan çocuğumuz ve bunun sonucunda da sokak çocuğu haline gelen birçok evladımız vardı. Bunlara el uzatmak amacıyla başlandı ve İstanbul’da başarıyla uygulandı. Biz bu çocuklarımıza el uzatmazsak giderek bunlar madde bağımlısı haline geliyor; sokak çocukları haline geliyor. Biz ne kadar kendi evlatlarımızı iyi koşullarda yaşatmaya çalışırsak çalışalım toplumdaki bu sorun bizleri de bir şekilde etkiliyor. Onun için aslında son yıllarda ülkemizde sosyal politikaların başarıyla uygulanması, ekonomimizin hızla gelişmesine rağmen biz bu tür çalışmaların gerekliliğine ben bütün kalbimle inanıyorum. Elhamdülillah devletimiz 2000’li yılların öncesine göre çok daha güçlü. Sosyal politikaların hayata geçirilmesiyle birçok problem çözüm aşamasına geldi. Ama devletin imkanlarının yetmediği yerde, eğer devletin imkanlarını doğru yere ulaşmasını teminde bu gönüllü çalışmaların aslında artarak devam etmesi gerekiyor” dedi.