KONYA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konya'da 350 Suriyeli çocuğa kıyafet ve oyuncaktan oluşan ihtiyaç malzemelerinin dağıtım programına katıldı.

Davutoğlu, Vali Muammer Erol'un eşi Nazmiye Erol ile merkez Karatay ilçesindeki İkbal İlim Kültür Merkezi'ne geldi. Burada "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısı ve ilahiyle karşılanan Davutoğlu, duygulu anlar yaşadı.

Organizasyonu düzenleyen Konya Erbil Derneği ve AK Parti Konya İl Başkanlığı yetkililerine teşekkür eden Davutoğlu, Suriyeli çocuklarla bir süre sohbet etti.

Suriyeli öğrencilere başarılar dileyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Bizler de ülkenizin güzel günlerinde sizlere geleceğiz ve misafir olacağız. Bu yavrularımızdan bir kısmı önemli görevlerde olacaklar. Ama hepsi ülkelerinin parlak geleceği için çalışıyor olacaklar inşallah. Biz de o günlerde, onları ziyaret edeceğiz. İnanıyorum ki hepsi Türkiye ve Suriye kardeşliğinin güzel bir örneğini ömürleri boyu yaşayacaklar ve yaşatacaklar."

Konya'da 50 bine yakın Suriyeli olduğunu aktaran Davutoğlu, "Bunlardan ancak yüzde 10 çocuğumuzun eğitim imkanından istifade edebildiğini öğrendim. Demek ki çok acilen bu çalışmayı yaygınlaştırmak lazım. Eğitim, yiyecek ve içecek kadar önemli. Bizler de elimizden gelen her türlü destekle bu güzel çalışmanın yaygınlaştırılmasına katkı yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sare Davutoğlu ve protokol üyeleri, Suriyeli çocuklara oyuncak ve kıyafet dağıttı. 

- Geleneksel El Sanatları Sergisi ziyareti

Davutoğlu, daha sonra Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinde Geleneksel Türk Sanatları Sergisi'ni ziyaret etti. 

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'ne gelen Davutoğlu, Konferans Salonu'nda Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz'den bilgi aldı. 

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Konya'da geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasına öncülük edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Dünyada gittikleri birçok camide Türk hat sanatı eserleri gördüklerini belirten Davutoğlu, bundan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Geleneğin devam etmesinin önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Bunun üniversite bünyesinde yapılması ayrı bir zenginlik katıyor. Türk hattatlar yazıya hat sanatına ayrı bir boyut kazandırdılar. Tüm dünyada gittiğimiz ülkelerde camilerde sizin yazılarınızı da gördük" ifadesini kullandı.

Öksüz de Davutoğlu'na Avusturya'nın Sidney kentindeki bir cami için yazdığı hat levhasının örneğini gösterdikten sonra eserlerinin yer aldığı kitapçığı hediye etti.

Davutoğlu, hat sanatı levhalarının bulunduğu kitabın, Başbakanlık Binası Kütüphanesi’nde yerini alacağını kaydetti. 

Programa, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Sare Davutoğlu, daha sonra Geleneksel Hat Sanatları Sergisi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.