Türkiye’nin kristal kar ve sarıçam ağaçlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Tesisleri yerli ve yabancı kayakseverlerin akınına uğradı. Kar kalınlığının 40 santime ulaştığı Cıbıltepe Kayak Tesisleri’nde vatandaşlar çocuklarıyla birlikte kayak yapmanın keyfini yaşadı. Kayak tesislerinde bulunan otellerin doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını ifade eden ÇAMKAR Oteli Genel Müdürü Kemal Aydın, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde sezonu açtıklarını ve kar kalınlığının 35-40 santimetreye ulaştığını söyledi.

Kemal Aydın, sezonun açıldığını belirterek "Kar kalınlığı 35-40 santimi buldu. Kayak tesislerimiz şu an faal olarak çalışmakta. Otel doluluğumuz yüzde 100 oldu. Çok iyi bir yılbaşı bekliyoruz. Gelen talepler bu sene Ocak ve Şubat ayı için yüksek derecede. Amacımız misafirlerimize iyi bir kalitede hizmet vermek. Onlara kayak sporunu sevdirmek. Bölgeye olan bağlılığını daha fazla artırmak” dedi.

Kristal karın Dünya’da iki bölgede mevcut olduğuna dikkat çeken ÇAMKAR Oteli Genel Müdürü Kemal Aydın, “Dünyanın şanslı yerlerinden biri Sarıkamış. Bunu biz daha iyi tanıtmak istiyoruz. Burada kar kalitesi çok değişik bir kalite ve kristal kar ile tanıtım çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.