ERZURUM (AA) - Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren izciler, Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker için 101 bin 40 hatim okudu, 352 bin 85 Kelime-i Tevhid, 4 bin 200 salavat getirdi.

Federasyon başkanı Hasan Dinçer Subaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan atalarımızı anmak için 10 yıldır anma etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Programlara Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Filistin, Ürdün, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Lübnan'dan izcilerin katıldığını ifade eden Subaşı, atalarımızın savaş döneminde hava sıcaklığının sıfırın altında 45 derecelerde soğukta yürüdüğünü, savaştığını vurguladı.

İzciler olarak Kaynaktepe'ye çadırlar kurarak, o havayı hissetmeye çalışacaklarını belirten Subaşı, şunları kaydetti:

"Dedelerimiz ne zaman buraya geldilerse o tarihte geliyoruz. Hangi yollardan gittilerse aynı yolu yürüyoruz. Ne zaman zirveye çıktılarsa biz de o zaman zirveye çıkıyoruz. Nasıl kandil günleri başka zamanlarda kutlanamazsa nasıl evlilik yıl dönümünüzü unuttuğunuzda evde hanım azıcık kırılırsa doğum günü için başka bir gün pasta kesmiyorsanız, şehitlerimizi de aynı zamanlarda aynı yerlerde anmak ve anlamak çok daha güzel bir duygu."

Subaşı, federasyon olarak düzenledikleri anma etkinliklerine her yıl çok sayıda izci ve izci liderinin katıldığını ifade ederek, "Şehitliklerimizi ziyaret ediyoruz. Her yıl 23 Aralık'ta Erzurum'a geliyoruz, Bardız'dan kampa başlıyoruz" dedi.

Sarıkamış şehitleri için Türkiye'nin farklı illerinde dualar yapıldığını, hatimlerin okunduğunu anlatan Subaşı, "Dünyanın her tarafından gelen Allahuekber şehitleri için 100 bin 40 hatim okundu. 352 bin 85 Kelime-i Tevhid çekmiş izcilerimiz. 206 Yasin-i Şerif, 71 bin Ayetel Kürsi okumuş, 4 bin 200 salavatı şerif çekmişler ve dualarını buraya hediye olarak getirdiler. Biz de Bardız'daki tarihi camide okunan hatimlerin duasını yaptırdık" diye konuştu.