Sarıkamış Şehitleri Platformu tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İhlas Koleji’nin ev sahipliğini üstlendiği anma programına Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Sarıkamış Platformu Asbaşkanı Metin Karayazı, AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, KÜLSAT Başkanı Nurettin Küçükmotor, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programda yapılan çeşitli konuşmalarla Sarıkamış şehitleri anılırken, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada Sarıkamış’da yaşananların bir ulusun doğusuyla ve batısıyla nasıl birleştiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı en güzel cevaplardan birinin Sarıkamış’da verildiğini söyleyen İmamoğlu, bundan sonra da bu tarz çalışma içinde olanların da hüsrana uğrayacağını ifade etti.

İmamoğlu’ndan sonra söz alan Kaymakam Mesut Demirkol’da Sarıkamış’da şehit olan askerlerimizin milli bir dava uğruna şehit olduklarını söyledi. Sarıkamış’ın Kurtuluş Savaşı için önemli bir basamak olduğunu vurgulayan Demirkol, “Sarıkamış’daki -40 derecede savaşan askerlerimiz, Çanakkale savaşının çekirdeğini oluşturmuşlardır” dedi.

Sarıkamış- Beyaz Hüzün kitabının yazarı Tarihçi İsmail Bilgin’de Sarıkamış’da yaşananlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Sarıkamış’daki askeri harekatı anlatan Bilgin, “Yaşanan bazı askeri taktiksel hatalardan dolayı; binlerce askerimiz inanılması çok zor şartlar altında savaş zorunda kalmış. Hatta birçoğu kurşun sıkamadan şehit olmuştur” dedi. Harekat sırasında yaşanan ve yürek burkan hikayeler de anlatan Bilgin, “Bir millet zaferleriyle öğünürken, yenilgilerinden de dersler çıkarmalıdır” dedi.

Programın ardından düşüncelerini paylaşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, önemli bir programa ev sahipliği yaptıklarını için mutlu olduklarını söyledi. Kendilerine teklif geldiğinde düşünmeden kabul ettiklerini ifade eden Koç, “Beylikdüzü ilçemizde düzenlenen bu anma programı için İhlas Koleji’nin kapılarını sonuna kadar açtık. Bundan 100 yıl önce vatanı uğruna şehit düşmüş askerlerimizi hatırlamak bizim vazifemizdir, boynumuzun borcudur. Bu vesileyle o şartlar altında vatanı ve milleti uğruna hayatlarını hiçe sayarak savaşan ve hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Ayrıca programın sonunda yapılan törenle İhlas Koleji’ne katkılarından dolayı Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün tarafından Hami Koç’a bir plaket takdim edildi.