KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, partisinden istifa ettiğini bildirdi. 

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Mayıs'ta Kayseri 10. Noterliğinden çektiği "istifaname" ile partisinden ayrıldığını belirtti. 

"Birlik ve beraberliğin kalmadığı parti teşkilatı ile beraber yürüyemeyeceğimden Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum" ifadesini kullanan Yıldız, daha sonra yapacağı detaylı açıklamayla partisindeki bazı kişilerle yaşadığı sorunları ve çıkmazları anlatacağını kaydetti.

Yıldız, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün yerel bir gazetede, maksatlı ve taraflı olarak manşetten verilen 'MHP'den ihraç edildi’ başlıklı haberle ilgili yasal yollara başvuracağım. İstifa eden biri için ihraç edildi iftirası çok ağır. Yazan ve yazdıranlar, yasalar önünde hesap verecek. Sarıoğlan ilçesi bugüne kadar kaderiyle baş başa bırakıldı. Gelirler, personel maaşlarını bile karşılamıyor. Borçlardan, icralardan bugüne kadar kafamızı kaldıramadık. Şu anda bağımsız belediye başkanıyım. Sarıoğlan'ın kalkınması ve daha çok hizmet alması amacıyla halkla yapacağım geniş istişareden sonra bir değerlendirme yaparak gerekirse AK Parti'ye geçeceğim."